Volontiraj

Naši volonteri su mladi i stariji, muškarci i žene, studenti, profesionalci i penzioneri
Zajedno oni sa 12.000 volontera širom sveta  veruju u misiju YFU-a i žele da pomognu da svet postane bolje mesto. Kroz YFU dajete podršku mladim ljudima, porodicama i školama na putu kroz razmenu iskustava. Za to nam trebate od aplikacije do povratka učenika, od lokalnog nivoa do međunarodnih pozicija, jednostavno rečeno – YFU je izgrađen od volontera!

YFU je započeo kao volonterska inicijativa pre više od 60 godina, a mi i dalje ostajemo verni ovom principu zajedno sa 12.000 volontera širom sveta. YFU je jedan od retkih programa za razmenu na osnovu volontera, što znači da radimo ono što radimo naprosto zato što želimo i volimo!

Nudimo vam jedinstvenu priliku za volontiranje. Sa našom velikom brojem volontera iz celog sveta, mi smo raznolika grupa koja razmišlja zajedno,  jednim umom i sa jednom svrhom: da promeni tok individualnog života. Postaćete vitalna integrisana veza u našem programu, omogućiće vam da steknete važne karijerne veštine kao što su interkulturalna komunikacija, liderstvo, planiranje i još mnogo toga.

YFU ne bi postojao bez naših volontera. Neki volonteri su alumni za razmenu i porodice domaćina, dok su drugi za roditelje i učenike koji idu na razmenu. Faktor povezivanja je da svako poseduje različite veštine potrebne za uspešnu, uticajnu organizaciju. Mi smo u YFU veoma zahvalni za vaše vreme i energiju. Želimo da budete deo našeg tima i imate mesto za povezivanje sa našim raznovrsnim servisnim mogućnostima. Ako volite da radite sa ljudima, možete raditi na orijentaciji ili čak intervjuisati buduće studente i porodice domaćine. Ako želite da planirate i organizujete, možete raditi u administrativnom delu ili pomoći u implementaciji smernica za politiku organizacije. Bez obzira na vaše interese, imamo mesto za povezivanje.

Ako imate želju da:

👉 Saznate više o svetu

👉 Imate interakcije sa tinejdžerima i porodicama

👉 Upoznajete nove kulture i bolje razumete svoju

👉 Budete podrška ljudima sa rešavanjem problema i smernicama

👉 Budete ambasador dobre volje

👉 Doprinesete borbi protiv netrpeljivosti i predrasuda

👉 Saznate više o sebi

👉 Razvijete liderske veštine

👉 Ojačate svoje veštine u upravljanju projektima, posredovanju, planiranju…

…onda ćete sigurno pronaći odgovarajuće aktivnosti u YFU koje će vas zainteresovati!

👉 Intervjuisanje učenika i porodica pre nego što ih prihvatimo u program

👉 Organizacija orijentacija i seminara

👉 Pružanje lokalne podrške đacima i porodicama

👉 Marketing i promotivne aktivnostima

👉 Koordiniranje aktivnosti na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou

… i još mnogo toga!

Prijavite se da postanete volonter popunjavanjem kratke forme u nastavku i neko će vas kontaktirati u narednih nedelju dana!

 

 

Advertisements