O programu

Zamislite kako dočekujete mladu osobu iz Brazila, Japana, Nemačke, ili jedne iz više od 50 zemalja u vaš dom!
Kada se vaša porodica odluči da podeli svoje živote sa učenikom na razmeni, svakodnevne aktivnosti dobijaju nov i uzbudljiv preokret – tradicija dobija dublje značenje onog trenutka kada je predstavite novom sinu ili kćeri; povremeni porodični razgovor o svetskim događanjima otkriva nove perspektive koje do tada nikada niste uočili; večera počinje da sadrži egzotična jela kada učenik sa razmene počne da sprema jela sa ukusom njegove kuhinje kako bi cela porodica probala. Razmena će proširiti poglede cele vaše porodice na svet. To je veliko iskustvo koje donosi puno učenja i zabave!

PREDNOSTI KOJE DONOSI POSTAJANJE YFU PORODICA DOMAĆIN:

👉 Sticanje globalne perspektive;
👉 Saznanje o drugim kulturama, zanimljivo za sve uzraste;
👉 Proširuje porodicu i proširuje zabavu;
👉 Stvaranje nezaboravnih uspomena koje traju večno;
👉 Obogatićete svoje škole i lokalne zajednice uključivanjem učenika u svoju porodicu;
👉 Doživeti globalne perspektive je porodična stvar.

✔ Učenje o drugim kulturama je zabava za sve uzraste
Mnoge porodice domaćini ulaze u program zbog obrazovne vrednosti i iskustva koje donosi njihovoj deci. Za malu decu, njihov novi veliki brat ili sestra mogu biti njihov prvi korak ka sporazumevanju na stranom jeziku, shvatanju različitih običaja, te novim načinima razmišljanja. Slična rana iskustava povećavaju toleranciju i može stvoriti trajno interesovanje za svetsku istoriju, geografiju i jezike.

Za mlade, novi brat ili sestra donose nove poglede na pitanja sa kojima se suočavaju tinejdžeri širom sveta – donošenje odluka za budućnost, oblikovanje boljeg sveta, i svakako imaju šansu da provedu nezaboravno vreme na potpuno nov način!

Učenicima je potrebna globalna perspektiva za uspeh u današnjem svetu. Razmena donosi perspektivu u Vaš dom. Bilo da vaš tinejdžer gaji interesovanje za istoriju, ekonomiju, nauku, ili strane jezike, veštine, razumevanje i fleksibilnost, dobiće tako što učenik na razmeni u vašem domu utiče pozitivno u pripremi za život u našem brzom načinu živjenja i multikulturnom svetu.

Ako nemate decu ili su vaša deca porasla, još uvek može ugostiti YFU učenika i uživati u tome! Porodica domaćin je raznolika kao i društvo u kojem živimo. Ako je Vaša porodica ne-tradicionalnih karakteristika a zainteresovani ste da podelite Vaš dom s mladom osobom iz inostranstva, vaš zahtev da budete domaćin će se stavljati u posebne karakteristike odabira porodice domaćina. Čak i ako je svako u vašoj porodici odrastao, nemojte biti iznenađeni ako vas program razmene nauči nekoliko stvari koje niste znali! Uostalom, ne postoji starosna granica za globalno obrazovanje.

✔ Širenje Vaše porodice povećava zabavu
Često, porodice domaćini učestvuju jer jednostavno obožavaju tinejdžere. Neki žele da dodaju još jednog člana porodici. Drugi osećaju gubitak kada im jedano od vlastite dece odlazi da radi ili studira pa požele da učestvuju u razmeni učenika kako bi nadoknadili prazninu.

✔ Stvaranje uspomena sa razmene koje traju doživotno
Zamislite kako vodite vašeg novog sina ili ćerku kako biste im pokazali kulturu i običaje u kojim živite tako što ćete otići na košarkašku utakmicu ili na tenis meč, posetiti muzej, prisustvovati koncertu, ili odvesti u obilazak Avalskog tornja. Bez obzira na omiljene aktivnosti koje inače radite, deljenje istih sa učenicima na razmeni, stvoriće trajne uspomene za celu porodicu.

✔ Biti porodica domaćin obogaćuje vaše škole i zajednice
YFU učenici donose druge kulture pravo u vaše škole i zajednice. Oni će pomoći da Vi i oni oko vas nauče o drugim ljudima, mestima, i perspektivama.

Bez obzira kakvu karijeru žele, današnjim srednjoškolcima treba globalno obrazovanje. Da bi dorasli tom izazovu, nastavnici u školama su u potrazi za delotvornim načinima da se stvori interesovanje za međunarodnom edukacijom, aktualnim događajima u svetu, i učenjem stranih jezika.

Kada se odlučite da budete škola domaćin učeniku YFU razmene, nastavnici u školi će uživati u donošenju druge kulture pravo u njihove učionice. Šta je bolji način za mlade ljude u vašoj zajednici da nauče o svetu nego da uče, pričaju, i da se šale sa vršnjacima sa druge strane sveta?
Prijavite se za program porodice domaćina i neko će vas iz naše kancelarije kontaktirati kroz 7 dana!

 

Advertisements