Izbor zemalja

Mnogi kažu da im je izbor zemlje u kojoj će provesti razmenu, najteže pao.
YFU postoji u preko 50 zemalja i ukoliko zemlja u koju ti želiš da odeš trenutno nije na spisku ispod, slobodno nas kontaktiraj i mi ćemo videti da li naša partnerska organizacija može da nam ponudi mesto! 😊

Klikom na ime svake zemlje direktno ćeš posetiti sajt ili facebook stranicu partnerske organizacije iz te zemlje!

Argentina

Zemlja čije ime na latinskom jeziku znači srebro, u kojoj ljudi slušaju radio 21 čas nedeljno, iz koje potiče tango i u kojoj se tradicionalno pije mate nudi prelepe pejzaže, plaže glečere i vodopade.

argentina-slika

Belgija

Prve asocijacije na Belgiju su svakako čokolada i vafli. Međutim u Belgiji je takođe napravljen i prvi saksofon, sagrađen prvi oblakoder u Evropi i napravljeno više od 80% od svih bilijarskih kugli u svetu.

belgija-slika

Brazil

Najveća zemlja Južne Amerike. U Brazilu se proizvodi najbolja i najukusnija kafa na svetu. Nastanjuje ga najviše različitih vrsta majmuna, biljaka, slatkovodnih riba i sisara, pa nije ni čudo što Brazil ima najveći biodiverzitet na svetu!

brazil-slika

Češka

Dobrodošli u zemlju kocki šećera! Da, prve kocke šećera su napravljene baš u Češkoj. Republika Češka važi za jednu od zemalja sa najbogatijom istorijom, sa čak više od 2000 sačuvanih zamkova!

ceska-slika

Čile

Pitaš se šta Čile ima da ti ponudi? Ovo je najduža zemlja na svetu, istovremeno planinska i ravničarska, pustinjska i mediteranska. Mnogobrojni aktivni vulkani, šume i prašume kao i slana jezera čekaju da budu istraženi.

cile-slika.png

Danska

Ova skandinavska zemlja koristi skoro 800 godina staru zastavu, što je čini najstarijom državnom zastavom na svetu. Čuvene LEGO kocke potiču iz Danske, a Danski zabavni park “Tivoli” je bio inspiracija Volt Dizniju za Diznilend.

danska-slika.png

Ekvador

Glavna odlika ove daleke zemlje je raznolikost – kako prirodna tako i kulturna. Lokalni stanovnici Ekvadora i dalje praktikuju tradicionalne običaje, poštuju originalni jezik i način oblačenja, a takođe organizuju i mnogobrojne festivale.

ekvador-slika

Estonija

Ovo je najsevernija i najbogatija Baltička zemlja, sa populacijom od samo 1,3 miliona stanovnika. Preko 50% Estonije čine šume, a ona broji čak i 2.222 ostrva. Estonci su zaslužni za Skype, a na izborima u Estoniji se može glasati i putem interneta.

estonija-slika.png

Finska

Zemlja koja je inspirisala Tolkina da napiše “Gospodar prstenova” je ista zemlja u kojoj se možeš oprobati u disciplinama kao što su nošenje žena i vuča traktora. Ukoliko odlučiš da provedeš razmenu u Finskoj, poruči Deda Mrazu da smo bili dobri!

finska-slika.png

Francuska

Francuzi su poznati po tome da jedu konjsko meso, žablje batake i puževe, a Francuska je vicešampion u proizvodnji vina i sireva. Ti imaš jedinstvenu priliku da provedeš jednu školsku godinu u francuskoj porodici i upoznaš ovu jedinstvenu zemlju.

francuska-slika

Holandija

Bicikli, lale, kanali, vetrenjače, ravnice, klompe, sirevi. Holandija je najgušće naseljenja zemlja Evrope, a ovde živi čak 180 nacionalnosti. U Holandiji se gaji preko 800 vrsta lala i voze bicikli kojih ima preko 17 miliona. Ovo je takođe jedina zemllja Evrope sa farmom kamila!

holandija-slika.png

Italija

Dobrodošli u zemlju pizze, paste, mode i antičke istorije. Italija je zemlja sa najviše zaštićenih UNESCO objekata kao i najvećim brojem aktivnih vulkana u Evropi. Italija svakako ima mnogo toga da ponudi onome ko se upusti u avanturu!

italija.png

Japan

Japan, ostrvska carevina na dalekom istoku poznata pod nazivom Zemlja izlazećeg sunca, poznat je po svojoj hiljadugodišnjoj bogatoj istoriji i tradiciji, kao i trendovima koje postavlja kad je u pitanju napredna tehnologija.

japaan.png

Južnoafrička Republika

Otkrijte tajne zemlje Rta dobre nade. Pored predivnih lavova, žirafa, geparda, nosoroga, kudua, impala, hijena, nilskih konja i drugih životinjskih vrsta, u Južnoafričkoj Republici žive i pingvini! Upoznajte kulturu koja nije ni nalik onima na koje ste navikli!

juznoafricka-republika-slika.png

Kina

Da li biste nam verovali da su pruge unutar ove zemlje dovoljno dugačke da se dva puta obavije Zemljina kugla? Smatra se da je čaj nastao u Kini, kao i kompas i barut, mehanički sat i toalet papir. Da li si spreman za avanturu?

kina-slika

Kolumbija

Zemlja smeštena između Karipskog mora i Tihog okeana na ekvatoru, dobila je ime po Kristoferu Kolumbu. U ovoj zemlji je zastupljena velika bioraznolikost, kao i prirodne lepote. Njen glavni grad, Bogota, je drugi po veličini glavni grad u Južnoj Americi.

kolumbija-slika.png

Letonija

Letonija ima sve. Sa neuporedivom netaknutom prirodom, živopisnim gradovima i bogatom kulturom, ova zemlja nudi za svakoga po nešto. Mnoga mesta na obalama Balktičkog mora vas zovu da ih istražite!

letonija-slika

Mađarska

Sa ovom zemljom se Srbija graniči na severu, a ona je jedna od 30 najposećenijih zamalja sveta. Svake godine 10 miliona turista odluči da upozna lepote Mađarske, upozna se sa arhitekturom koja datira još iz doba Rimljana ili makar proba tradicionalno jelo – gulaš.

madjarska-slika.png

Meksiko

Zemlja iz koje potiču čili papričice, čokolada, ali i Cezar salata. Reč je o Meksiku. Zemlja u kojoj se službeno koristi 68 jezika, u kojoj se nalazi najveća piramida i najmanji vulkan, očaraće te ukoliko razmenu odlučiš da provedeš baš tamo!

meksiko-slika.png

Nemačka

Nemačka je zemlja u kojoj će svako pronaći ponešto za sebe. Preko 5500 muzeja i galerija, 450 pozorišta i opera, 1000 vrsta kobasica i 300 vrsti hleba. Nemci su zaslužni za otkriće insulina, džepnog sata, božićne jelke i mnogih drugih izuma.

nemacka-slika

Paragvaj

Da li si čuo za paragvajsku supu? Ne, ona se ne jede kašikom iz dubokog tanjira. To je tradicionalni hleb od kukuruza sa ukusom luka i sira, a definitivno ćeš imati priliku da ga probaš ukoliko provedeš školsku godinu u Paragvaju!

paragvaj-slika

Poljska

Dozvolite da vam predstavimo zemlju koja se nalazi u samom srcu Evrope. Poljski je drugi najmnogoljudniji slovenski jezik, odmah posle ruskog. U Poljskoj se nalaze najstariji rudnik soli, jedina pustinja u centralnoj Evropi i prva rafinerija nafte u svetu.

poljska-slika.png

Slovačka

Iako zauzima skoro duplo manju površinu od Srbije, ova zemlja nudi bogatu istoriju, uključujući brojne spomenike, vekovima stare dvorce i palate, onome ko odluči da se upusti u avanturu i doživi Slovačku na potpuno drugačiji način od običnog turiste.

slovacka-slika.png

Švajcarska

Skijanje, banke, sir, satovi, uređenost zemlje i društva su dovoljne asocijacije da shvatimo o kojoj je zemlji reč. Državljanin Švajcarske u proseku pojede više od 23kg čokolade godišnje. Istraži ovu predivnu zemlju i zasladi se.

svajcarska-slika.png

Španija

Ova južnoevropska država smeštena na Pirinejskom poluostrvu očaraće sve one koji vole spoj modernog sa tradicionalnim. Da li ste znali da je Ajfelov toranj prvobitno trebalo da se izgradi u Barseloni?

španija1.png

Švedska

U ovoj ledenoj, nordiskoj, skandinavskoj zemlji, kako legenda kaže, žive potomci vikinga. Ona je četvrta po veličini u Evropi, a poslednjih 200 godina nije učestvovala u ratu. U Švedskoj su osnovani prvi nacionalni parkovi.

svedska-slika.png

Tajland

Da li si ikada razmišljao da se upustiš u avanturu kao što je razmena učenika na Tajlandu? Zemlja koja godišnje izvozi najviše orhideja i iz koje potiče čuveno energetsko piće “Red Bull” nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

tajland-slika

Urugvaj

Sada ćemo vam predstaviti zemlju u kojoj je pre skoro 9 decenija održano svetsko prvenstvo u fudbalu. Glavni grad ove države je Montevideo. Vino, fudbal, mate i tango čine savršen spoj. Prijavi se za razmenu baš u Urugvaju!

urugvaj-slika

Advertisements